Frokosttallerken med røræg, avokado og hjemmerørt mayo
I Spis og spar lavede kok Jepser Vollmer denne opskrift på en anderledes og smagfuld frokosttallerken med røræg, avokado og en hjemmerørt mayo med grøntsagsstave. Prøv en anderledes anretning med en fyldig smag.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Mayo til grøntsagsstave
- 2 past. æggeblommer
- ½ l neutral olie
- ½ citron, saft heraf
- salt og peber
Avokado i skiver
- 2 avokado
- ½ citron, saft heraf
- paprika og olivenolie
- evt. tandstikker
Røræg på rugbrød
- 2 æg
- 2 spsk. mælk
- salt og peber
- 1 tsk. smør
- rugbrød i skiver
- frisk purløg
Fremgangsmåde
Mayo til grøntsagsstave
- Pisk blommer, citron og salt og peber sammen. Kom olien i lidt ad gangen. Brug gerne en håndmixer eller blender. Server den med sprøde grøntsagsstænger.
Avokado i skiver
- Del avokadoer i to. Fjern stenen og skær hver halvdel i 4-6 skiver på tværs. Kom lidt citronsaft på, så de ikke bliver brune.
- Stik evt. et par tandstikker i, så de er nemmere at spise. Der kan pyntes med lidt paprika og olivenolie .
Røræg på rugbrød
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen.
- Smelt smørret på en pande og steg æggene under omrøring, til de er faste men stadig saftige.
- Server på ristet rugbrød med lidt purløg på toppen.