En klassiker fra bageren præcis som den skal være: Sprød og snasket. Foto: DR (©DR)

Frøsnappere med pikantost

Nyd disse lækre frøsnappere til morgenmaden eller en skøn weekendbrunch. Stefan Rodbjerg Jacobsen bagte dem i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Wienerdej

  • 1,5 dl koldt vand
  • 1 dl mælk
  • 1 stk. koldt æg
  • 10 g gær
  • 450 g koldt mel
  • 50 g sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 200 g smør
  • 1 pakke smøreost
  • 1 smule sesam
  • 1 smule birkes

Fremgangsmåde

  1. Det er vigtigt, at dejen blandes koldt og holdes så kold som muligt under hele forløbet for at bremse hævningen. Bland vand og mælk og rør gæren godt ud i det. Tilsæt resten og ælt det godt sammen. Nu skal dejen hvile koldt i ca. ½ time, gerne i køleskab. 
  2. Når dejen har været 25 minutter i køleskabet, tages smørret ud af køleskabet. Med kagerullen bankes det til en firkant, der er ca. 10-12 cm på hver led. 
  3. Drys evt. med lidt mel for, at det ikke hænger i. 
  4. Put smørret på køl, mens du arbejder med dejen.
  5. Dejen skal rulles ud til en firkant på ca. 25x25 cm. og læg skiver af smør på 2/3 af dejen. 
  6. Fold dejen sammen, så den tredjedel, der ikke er smør på, foldes ind over den midterste 1/3 af dejen, som har smør på. 
  7. Herefter foldes den sidste tredjedel af dejen med smør ind over de to lag, således at man får en dej med 3 lag dej og 2 lag smør. 
  8. Tryk dejen flad igen til den får ca. ½ cm. tykkelse. 
  9.  Fold 3 gange mere og gentag processen en sidste gang. 
  10. Kom dejen på køl i 20-30 minutter. 
  11. Rul dejen ud i ca. 40x 40 cm. 
  12. Smør ost på den ene halvdel og fold dejen sammen. Skær den over i strimler, der er 3-4 cm. brede. 
  13. Pensl dem med æg og drys sesam på den ene side og birkes på den anden side. 
  14. Vrid dem en omgang eller 2. Bag ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.