Frugtsalat med råcreme er en skøn dessert, som både børn og voksne elsker. Og så ser den flot ud. (©DR)

Frugtsalat med råcreme - abemad

Frugtsalat eller abemad, kært barn har mange navne. Frugtsalat med råcreme er en fantastisk dessert, som både børn og voksne elsker. Lav en lækker hjemmelavet råcreme, som giver en sød og cremet smag. Denne opskrift på frugtsalat med råcreme er hurtig og nem at lave.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Frugt

  • 1 stk. banan
  • 1 stk. æble
  • 1 stk. pære
  • 1 stk. fersken
  • 1 stk. blomme
  • 100 g vindruer, kernefri
  • 100 g friske jordbær

Råcreme

  • 2 dl piskefløde
  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløden stiv i en skål. I en anden skål piskes æggeblommerne hvide med sukker og vaniljesukker.

  2. Flødeskummet blandes med ægget, det vendes godt sammen, og råcremen er klar og stilles på køl.

  3. Frugten vaskes og skæres i mundrette bidder.

  4. Alt efter smag kan råcremen serveres i en skål ved siden af, eller den kan blandes i frugten inden servering. 


TIP:

  • Du kan tilsætte lidt chokoladen eller hakkede nødder til frugtsalaten.

  • Råcremen kan stilles i fryseren nogle timer inden serveringen og røres op inden servering, så bliver den som en italiensk semifreddo – en halvfrossen is.   

  • Frugten kan byttes ud med lige nøjagtigt den frugt, du bedst kan lide – ananas, melon, jordbær, hindbær eller hvad du har lyst til. Der skal være det, der svarer til ca. 8 stykker frugt, til fire personer.