Fudge med mørk eller hvid chokolade. (©DR)

Fudge med chokolade

Tobias fra "Den store bagedyst" har kreeret disse to forskellige lækre chokolade fudge. Én med mørk chokolade og appelson, og en med hvid chokolade, tranebær og cashewnødder. De er lige til at spise!

Vær opmærksom på, at fudgen skal stå i køleskabet natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 15 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Fudge med mørk chokolade og appelsin

  • 50 g smør
  • 60 g muscovadosukker
  • 3 dl piskefløde
  • 450 g sukker
  • 1 dl god honning eller sirup
  • 200 g mørk chokolade 70%
  • 3 stk. økologiske appelsiner, revet skal

Fudge med hvid chokolade, tranebær og cashewnødder

  • 50 g smør
  • 60 g muscovadosukker
  • 3 dl piskefløde
  • 450 g sukker
  • 1 dl honning eller sirup
  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g letristede cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Fudge med mørk chokolade og appelsiner:
    Kog langsomt sukker, fløde, smør og honning/sirup ind i en gryde. Tag først af varmen, når det når 120 grader C. 
  2. Tilsæt da chokolade samt og revet skal fra 3 appelsiner.
  3. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og lad gerne fudgen stå natten over. 
  4. Skær ud i kvadrater - lige til at tage i én mundfuld

  5. Fudge med hvid chokolade, tranebær og cashewnødder: 
    Kog langsomt sukker, fløde, smør og honning/sirup ind i en gryde. Tag først af varmen, når det når 120 grader C. 
  6. Tilsæt da chokolade samt tranebær og letristede cashewnødder.
  7. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og lad gerne fudgen stå natten over. 
  8. Skær ud i kvadrater - lige til at tage i én mundfuld.