Fuldkorns æble "pizza" med skovsyre
En anderledes og spændende pizza, der næsten skriger sommer. En hurtig og nem opskrift, der bestemt ikke skuffer
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
3 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Claus Meyer DR
Ingredienser
Dej
- 5 g gær
- 3 dl lunt vand
- 300 g hvedemel
- 150-200 g fuldkorns hvedemel
- 1 tsk. fint salt
Fyld til 1 "Pizza"
- 2 stk. æbler
-
40 g
bacon
(i små tern)
-
40 g
frisk norsk gedeost
(snøfrisk, kan købes i superbrugsen)
- 20 g revet fast gedeost
- 2 spsk. honning
- 1 smule friskkværnet peber
- 1 håndfuld skovsyre
- 1 smule koldpresset rapsolie
Fremgangsmåde
Dej
- Rør gær ud i vand, tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt.
- Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt til udrulning,) og ælt dejen grundigt i 3-5 min. Dejen skal være glat og smidig uden at hænge fast i fingrene.
- Kom dejen op i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen stå lunt 1-2 timer, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd for ovnen på 250 grader, start med at have bageplade inde i ovnen, så den er varm, når dejen/bunden kommer på.
- Rul dejen helt tyndt ud på et meldrysset bord. Kom den over på et stykke bagepapir, når den er rullet ud, så den kan slides over på bagepladen.
TIP: Den udrullede dej kan også lægges med bagepapir i mellem flere bunde og så lægges i køleskabet. På den måde kan man have flere bunde liggende klar til brug dagen efter.
Fyld til 1 "pizza"
- Fjern kernehus fra æble, skær æble ud i små tern, kom op i en skål og bland æbletern, bacon tern og den revne ost.
- Smør pizzabunden med et tynd lag blød gedeost. Fordel æble/bacon blandingen ud over pizzabunden, dryp med honning og lidt frisk kværnet peber (og evt. med lidt rapsolie).
- Sæt pizzaen i ovnen oven på de forvarmede bageplader og bag pizzaen 10-12 min. til bunden er helt sprød, og fyldet er godt bagt og gyldent.
- Tag pizzaen ud og drys skovsyre ud over pizzaen. Spis den med det samme, mens den er varm.