Tidsmængde: 2 timer Mængde: 10 pers.
Ingredienser
- •
1,5 kg kartofler
- •
16 stk. æg
- •
900-1200 g hvedemel
- •
30 g bagepulver
- •
7,5 dl mælk
- •
3-4 kg ribbensteg
- •
2-3 dl sirup (efter smag)
Fremgangsmåde
De skrællede kartofler koges møre i letsaltet vand. De afkøles lidt og køres derpå gennem kødhakkeren. Rør kartoffelpuréen med æg, mel, bagepulver og mælk i røremaskinen. Hold lidt af melet tilbage, for dejen må ikke blive for fast. Konsistensen skal være som tyk æbleskivedej.
Dejen fyldes i lagenposer på ca. 8 cm i diameter. Længden afpasses efter diameteren på gryden. Brug evt. en aflang fiskegryde. Poserne fyldes kun 3/4 del op, da de udvider sig under kogningen. Bind godt for dem og lad dem simre i letsaltet vand 1- 1½ time. Vandet må ikke bulderkoge. Poserne køler derpå af og opbevares koldt og tørt.
Ribbenstegen steger man dagen før.
Juledag tilberedes Fullingen på følgende måde: Posen trækkes af Fullingen, der skæres i skiver (ca. 1 cm), som brunes på panden i rigeligt svinefedt (bedst med fedt fra stegning af ribbenstegen). Ribbenene skæres i tykke skiver og brunes på en anden pande, ligeledes i svinefedt.
Panden koges af med sirup til sovs. Det hele serveres med sovs af fedt/sirup og med mere kold sirup til. Serveres med hvidtøl eller en god julebryg.