Fyldt græskar med svampe og løg

I programmet Spis og Spar lavede kok Jesper Vollmer denne opskrift på et fyldt og bagt græskar med svampe. Græskarret tilberedes helt og ser flot ud på hvert et bord. Server eventuelt græskarret sammen med grydestegt kylling og cremet perlebyg, som Jesper lavede i samme program.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 spsk. smør
  • 2 håndfulde svampe
    (f.eks. champion, østershatte og kejserhatte)
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær et låg af græskaret og skrab kernerne ud. Gnid det med 1 spsk. smør, salt og peber indeni.  
  2. Den anden spsk. smør kommes på en varm pande. Steg svampene i mindre stykker, til de er flot gyldne. 
  3. Kom de hakkede løg og hvidløg ved og krydr med salt og peber. Kom det hakkede persille ved og bland godt, inden alt kommes op i græskaret.  
  4. Bag græskarret med græskarlåget på i ca. 1 time.  
  5. Server evt. græskarret sammen med grydestegt kylling og perlebyg, som du finder opskrifterne på her.