Fyldte chokoladeæg

Med denne opskrift på fyldte chokoladeæg kan du få dine chokoladeæg til at ligne et rigtigt æg indeni, og pludselig har du en lækker, sød og sjov dessert - eller nogle hjemmelavede påskeæg til påskejagten med børnene. Æggene er fyldt med en lækker mascarponecreme og frisk og syrlig appelsinfyld i midten som 'blomme'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Mascarponecreme

  • 8-10 hule chokoladeæg (mørk eller lys chokolade efter smag)
  • 250 g mascarpone
  • 4 spsk. creme fraiche 18 pct.
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Eventuelt lidt flormelis

Blommen

  • 1,5 appelsin
  • 1 tsk. maizena
  • 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Rør mascarpone sammen med vaniljesukker og cremefraiche. Smag det til, evt. med lidt flormelis, hvis du synes, og put det i en sprøjtepose med en mellemstor tyl.
  2. Pres saften fra appelsinen og kog saften 1 minuts tid.
  3. Rør Maizena ud i appelsinsaft fra en halv appelsin og jævn appelsinsaften, indtil den får konsistens som en æggeblomme.
  4. Køl saften ned og hæld den i en sprøjtepose med en lang, spids tyl.
  5. Smelt et hul i bunden af ægget – det kan f.eks. gøres med bagsiden af en spiseske, som er dyppet i kogende vand og dernæst tørret af, så der ikke er vand på.
  6. Sprøjt mascarponecreme i lidt over halvdelen af det hule æg – lav en hulning til ’æggeblommen’ – brug evt. skaftet af en teske til det.
  7. Sprøjt appelsinsaft i hulningen og sprøjt derefter mascarponecreme i resten af æggen.
  8. Smør det chokolade, der sidder på spiseskeen på ’hullet’, tilbage på bunden af ægget, så det bliver lukket igen.
  9. Put æggene på køl i en times tid, før de spises.