Hvem siger det er kedeligt at spise vegetarisk? Her har vi en lækker spansk ret, der fylder godt og smager vidunderligt. (©DR)

Fyldte peberfrugter og tortillas

Denne opskrift af Adam Price byder på fyldte peberfrugter og en skøn vegetarisk spansk tortillas med løg og kartofler. Et vidunderligt og mættende måltid!

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Fyldte peberfrugter

  • 4 stk. røde peberfrugt
  • 2 stk. rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 75 g mandler
  • 2-3 skiver hvidt brød
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 stk. citroner
  • 200 g blomme/cherrytomater
  • 150 g parmesan
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Tortillas

  • 2 stk. bagekartofler
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3-4 stk. skalotteløg
  • 3-4 sjat olivenolie
  • 10-12 stk. økologiske æg

Fremgangsmåde

Fyldte peberfrugter

  1. Skær toppen af peberfrugterne, og fjern indmad (gem toppen til låg). Lav fyld til peberfrugter i en foodprocessor/blender: rødløg, 4 fed hvidløg, mandler, brød, persille og citron skal køres sammen. 
  2. Fjern indmad fra tomater og blend dem med, tilsæt parmesan (gem lidt til at gratinere med), og smag til med salt og peber. Fyld peberfruger, læg dem i et fad, og drys parmesan på og bag "låget" med ved siden af, så osten bliver gratineret. 
  3. Bag dem ved 180 grader i ca. 20 min. 

Tortillas

  1. Bagekartofler kvartes, og skæres derfra i mindre stykker, snit 2-3 fed hvidløg og skalotteløg fint. I en sautepande lunes rigeligt olie til kartofler, løg og hvidløg som skal simre i olie uden at tage særlig farve. Når kartofler er møre, sigtes de for olie. Gem begge dele. 
  2. Pisk æg og vend kartoffel/løg i. Brug nu olien igen til at tilberede omeletten i. det er vigtigt at man tilbereder omeletten ved lav varme, så den ikke når at blive over tilberedt på den ene side. 
  3. Når æggene har "sat" sig ca halvvejs, benytter man en tallerken til at vende den med, for at glide omeletten tilbage på panden og tilberede den færdig på den anden side.