(Foto: Chris Tonnesen ©DR)

Fyldte spinatpandekager

Spinatpandekager smager himmelsk, og du kan bruge dem på et utal af måder. Som wraps, gratinerede i ovnen med ost og tomat eller blot som her med skøn grøn fyld.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pandekager

  • 225 g babyspinat
  • 2 dl mælk
  • 3 stk. æg
  • 90 g hvedemel
  • 1 knivspids sukker
  • 1 knivspids salt

Fyld

  • 500 g blandede svampe
  • 250 g ricotta
  • 1 stk. løg
  • Krydderurter til pynt for eksempel persille eller purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af. Blend 1/3 med mælk, æg, hvedemel, sukker og salt. 
  2. Varm lidt olie på en pande, og steg pandekagerne. Hold dem lune i ovnen, mens du forbereder resten. 
  3. Skær svampene i grove stykker. Pil løget, og skær det i tynde både. Rist svampene i olie på en pande, til de er gyldne. Tilsæt løget, og lad det stege med, til det er klart. Krydr med salt og peber, inden du sætter til side. 
  4. Kom resten af spinaten på panden, og vend den rundt, til den falder sammen. Smuldr ricottaen i, og krydr med salt og peber. 
  5. Kom fyldet i pandekagerne, og fold dem en eller to gange. 
  6. Pynt med lidt friske krydderurter.