Server gajrela som en anderledes og eksotisk dessert. (©DR)

Gajrela - pakistansk gulerodsdessert

Denne opskrift på pakistansk gajrela lavede Asma Shah sammen med kok Søren Ejlersen i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby'. Gajrela er en dessert lavet på gulerødder, fløde og masser af nødder, som smager sødt og cremet. Få opskriften her og server en anderledes og eksotisk dessert derhjemme.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1-1,5 kg gulerødder
  • 5 dl piskefløde
  • 300 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g pistacienødder
  • 50 g cashewnødder
  • 100 g mandler
  • 3 dl skummetmælkspulver

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødderne og kom dem i en gryde sammen med fløde og sukker, og lad det simre til væden er fordampet. 
  2. Tilføj smø, når gulerodsblandingen begynder at blive tør. Lad smørret sautere med, til det begynder at skille.  
  3. Tilsæt hakkede nødder og skummetsmælkspulver, bland det godt samme og server.