Gambas al ajillo (©DR)

Gambas al ajillo

Lav gambas al ajillo, og server med et godt brød til at dyppe i hvidløgsolien og en flaske iskold hvidvin. Det smager fantastisk, og falder med garanti i hele familiens smag. Server det eventuelt som en del af et tapasbord.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 pakke store, rå tigerrejer
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 smule tørret chili
    (efter smag)
  • 20 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden. 
  2. Pil skallerne af rejerne. Hak persillen groft. Pil ufattelige mængder hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver. 
  3. Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve. 
  4. Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde. 
  5. Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst. 
  6. Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm. Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op er nødvendigt. Og masser af kold hvidvin.