Gambas al ajillo
Lav gambas al ajillo, og server med et godt brød til at dyppe i hvidløgsolien og en flaske iskold hvidvin. Det smager fantastisk, og falder med garanti i hele familiens smag. Server det eventuelt som en del af et tapasbord.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 pakke store, rå tigerrejer
- 1 bundt bredbladet persille
-
1 smule
tørret chili
(efter smag)
- 20 fed hvidløg
- 2 dl olivenolie
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden.
- Pil skallerne af rejerne. Hak persillen groft. Pil ufattelige mængder hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
- Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage lidt farve.
- Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde.
- Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst.
- Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm. Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op er nødvendigt. Og masser af kold hvidvin.