Gambas pil - rejer i hvidløg og olie (©DR)

Gambas pil - rejer i hvidløg og olie

Friskpillede rejer i olie med hvidløg, chili og røget paprika. En dejlig, velsmagende spansk ret, som er nem at servere som forret til gæsterne

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g rå, friskpillede rejer
    (kan erstattes af frosne tigerrejer)
  • 1,5 dl koldpresset jomfruolivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 stk. hele tørrede chilifrugter
  • 1 smule røget paprika
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Varm tilstrækkeligt med olie op i en gryde, så det kan dække rejerne i et fad. 

  2. Kom rejerne i et ildfast fad og hæld den varme olie henover sammen med fintskåret hvidløg, et par hele chilifrugter og godt med paprika og salt. 

  3. Lad rejerne syde et par minutter, hvis rejerne er meget store, kan det evt. være nødvendigt at stille fadet på kogeblusset, til rejerne er helt tilberedte. Spis rejerne med et godt brød til.