Krydderier ristes af inden de kværnes til Garam masala-krydderien. (©DR)

Garam masala

Klassisk, indisk gryderet stopfyldt med gode smage og krydderier. Her får du opskriften på Garam Masala krydderien til dine gryderetter.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Garam masala

  • 2 spsk. grønne kardemommefrø
  • 1 tsk. brune kardemommefrø
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. kommen
  • 0,5 spsk. sort peber
  • 0,5 spsk. kryddernelliker
  • 1 stang kanel
  • 1 stk. hel muskatblomme
  • 0,5 stk. muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Rist coriander, spidskommen, kommen, nelliker, og sort peber hver for sig på en tør pande til det dufter. 
  2. Knuses sammen med resten af ingredienserne i en krydderikværn. 
  3. Opbevares lufttæt og mørkt.