Med denne ret er der næsten intet der går til spilde fra gåsen. Foto: DR (©DR)

Gås i æblemost og creme fraiche sovs

Gåsen kender vi som en hyggelige store fugl, som vralter rundt og æder sig fed i brødskorper og korn hjemme på gårdene rundtomkring i det danske land, men gåsen er også en utrolig dejlig spise.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. gåsefødder
  • 1 stk. gåsekråse
  • 1 stk. gåsetunge
  • 2 stk. gåselevere
  • 1 stk. gåsehjerte
  • 2 stk. gåsevinger
  • 2 stk. gåsebryster
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 1 smule smør
  • 16,5 cl limfjords porter
  • 1 l æblemost
  • 4 dl cremefraiche 38%
  • 1 stk. sommerkål
  • 1 smule blåbær

Fremgangsmåde

  1. Varm smørret op i en stor gryde. Kom gåsefødder, kråse, tunge, lever, hjerte og vinger samt bryst kødet heri, og brun det stille og roligt af så det hele bliver gyldent.
  2. Herpå tilsættes skårne gulerødder, hele hvidløgsfed og stykker af løg, og det hele vendes sammen.
  3. Hæld nu porter og æblemost på, og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad retten simre i ca. 40 minutter. Fjern låget og tilsæt creme fraiche sammen med snittet sommerkål og lad det hele simre ind.
  4. Drys bær over og server. 

TIP: Når du spiser, skæres brystkødet i skiver og det retten nydes gerne med en grov mos af rodfrugter ved siden af.