Kebab kan også laves af gås! - I hvert fald hvis du spørger Nikolaj og Jørgen fra Nak & Æd. (©DR)

Gåsekebabs, pasta og rosenblade

I sidste afsnit af 8. sæson af Nak & Æd, lavede Nikolaj og Jørgen mad af en kortnæbbet gås. Det blev bl.a. til disse lækre gåsekebabs serveret på pasta og toppet med rosenblade.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 gåselår
  • 1 dl couscous
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. rosiner
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 citron, saft heraf
  • salt og peber
  • vindrukerneolie til stegning
  • 150 g pasta
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille courgette
  • 1 mozzarella
  • 1 lille håndfuld blåbær
  • 20 hybenroseblade

Fremgangsmåde

  1. Fjern skind og ben fra lårene, og hak kødet i en kødhakker. Tag 2/3 dele fra og gem. 
  2. Kom lidt olie på en pande og brun kødet i dette. Tilsæt hakkede pinjekærner og rosiner, og krydr med salt, peber og kanel. Hæld citronsaften i og lad det stege sammen. Fjern fra varmen og køl ned. 
  3. Tag nu resten af kødet og kom i en lille skål. Krydr med salt og peber og rør sammen.
  4. Hæld vand over couscousen, så det lige dækker, og lad det trække sådan i 10 minutter. Rør kød og couscous sammen til en fars.  
  5. Form en lille kugle af lidt af farsen i hånden. Tryk et lille hul i denne, og fyld så noget af det stegte kød heri, og tryk farsen omkring. Forsæt sådan til du har lavet kugler af al farsen. 
  6. Varm vindrukerneolien op, og steg ”boldene” heri,  til de bliver gyldne og sprøde. Løft op og kom på fedtsugende papir og drys med lidt salt. 
  7. Kog pastaen i rigeligt let saltet vand. Når de er møre, sigtes de fra varmen og kommes i en skål. 
  8. Skær courgetten i mindre stykker og steg i lidt olie. Når det har taget farve, krydres de med salt og peber og hældes ved pastaen. Pluk osten i små bidder og kom ved pastaen sammen med blåbær og rosenblade. Rør sammen og tilsmag med salt og peber. 
  9. Server nu pastaen i et fad med kebabs på toppen.