Hjemmelavet gazpacho er skøn i sommervarmen. (©Adobe Stock)

Gazpacho

Gazpacho er er kold grøntsagssuppe, som stammer fra Andalusien. Den er meget nem at lave, og passer perfekt til en varm sommerdag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2-3 skiver afskorpet, hvidt landbrød
  • ½ kg modne tomater
  • 1 stor agurk
  • 1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt
    (efter smag)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie
  • 3 spsk. sherryvinaigre
  • salt og peber

Garniture

  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • ½ agurk
  • 1 salatløg
  • 3-4 skiver hvidt brød
  • 3-4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Gazpacho

Skær brødet i mindre stykker og blød det op i vand i ca. 30 min. Flå tomaterne og fjern kernerne. Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Fjern kerner og stilk på pebrene. 

Hvis man ønsker en suppe med lidt sødere smag, kan man undlade den grønne peber. Men jeg synes man kommer til at savne den pikante, let bitre smag fra den grønne.  

Pil hvidløgene. Kom hele molevitten i blenderen. Tilsæt lidt vand mens der blendes, men suppen må ikke blive alt for tynd. Blend olivenolien ind i suppen og smag til med salt, peber og sherryvinaigre. Sæt suppen i køleskabet til den skal spises. 

Garniture

Til garnituren flås og udkernes tomaterne, hvorpå de skæres i fine tern. Det samme med pebrene og løget. Brødet skæres ligeledes i små tern som ristes i olivenolie på panden til de er gyldne og sprøde. Server suppen med tilbehøret i små skåle.