Gedeost salat med peberfrugtrelish (©DR)

Gedeost salat med peberfrugtrelish

Prøv denne fyldige salat, hvor gedeost og peberfrugtrelish er de bærende elementer.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat med gedeost

  • 250 g blandede salater
    (efter smag)
  • 100-150 g fast gedeost
  • 1 håndfuld hjemmelavede croutoner
  • 1 pakke hjemmelavet peberfrugtrelish

Croutoner

  • 2-3 skiver daggammelt brød
  • 1 smule jomfruolivenolie
  • 1 smule flagesalt

Peberfrugtrelish

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 10-12 stk. sorte peberkorn
  • 4 stk. friske lauerbærblade e
    (eller 2 tørrede lauerbærblade)
  • 1 smule sukker
  • 1 sjat sherryeddike
  • 1 smule flagesalt

Fremgangsmåde

Lav peberfrugtrelish:

  1. Skær peberfrugterne i strimler eller tern og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne og lad det hele koge ved middel varme til peberfrugterne er møre og lagen er kogt lidt ind omkring dem. Smagen skal være syrlig sød. Peberfrugterne kan også sauteres et par minutter i en koldpresset jomfruolivenolie, inden resten af ingredienserne tilsættes.

Lav croutoner:

  1. Rist brødternene på en pande i rigelig olie. Drys med salt og lad croutonerne blive gyldne og sprøde.

Lav salat med gedeost: 

  1. Bland salater efter smag på et fad. Kom stykker af en god vellagret gedeost i salaten sammen med sprødstegte croutoner og peberfrugtrelish.