Glaced sweet potatoes

Søde kartofler, glaseret i smør og muscovadosukker, krydret med ingefær, kanel og drysset med pecannødder. Glaced sweet potatoes er skønt tilbehør til en klassisk amerikansk thanksgiving middag.

De søde, glaserede kartofler minder om vores brune kartofler. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1½ kg søde kartofler

  • 2 spsk. smør

  • 4-5 spsk. muscovadosukker

  • 4-6 spsk. ahornsirup

  • saft af 1 citron

  • 1 tsk. kanel

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • salt og peber

  • en håndfuld pecannødder

Fremgangsmåde

Skræl de søde kartofler og skær dem i passende stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er omtrent møre.

Smelt smør med sukker, sirup, citronsaft og krydderier til det bliver en let karameliseret masse. Kom de søde kartofler ved og glaser dem - ligesom man gør med brunede kartofler. Server dem drysset med lidt hakkede pecannødder.