De små glaskålsruller passer lige til en mundfuld. (©DR)

Glaskålsruller med laks og gin

Kok Adam Amann lavede i Madmagasinet denne opskrift på glaskålsruller med laks og gin, hvor papirstynde skiver af kål rulles om en røget laksesalat med gin og citronskal. Server de delikate ruller som snack eller som en flot forret til en god middag.

Rullerne må gerne trække et par timer på køl, inden de skæres over og anrettes.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

  • 350 g koldrøget lakseside
  • 4 hele, tørrede enebær
  • 10 hele rosa peberkorn
  • 2 spsk. gin
  • 3 spsk. creme fraiche 38%
  • 2 bundter purløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 skalotteløg
  • 1 citron, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1 glaskål

Fremgangsmåde

Lakseblanding

  1. Skær den røgede laks i små tern med en skarp kniv. Kom laksen i en skål og vend gin, cremefraiche og sennep i. 
  2. Snit purløg og skalotteløg meget fint og tilsæt det i lakseblandingen. Riv citronskal (husk kun at rive det gule af skallen med, da det hvide gør smagen bitter) og tilsæt det sammen med citronsaften. 
  3. Knus enebær og rosa peber i en morter og vend det i blandingen. Smag til og tilsæt om nødvendigt mere salt og citronsaft. Sæt på køl mens du laver klar til ruller.

Ruller

  1. Skræl glaskålene med en kniv, og skær dem i papirstynde skiver i deres fulde bredde på en skarp mandolin. Det er meget vigtigt, at skiverne bliver ekstremt tynde for at de kan rulles. Du skal bruge omkring 25-30 skiver i alt.
  2. Tag lakseblandingen og kom en god skefuld på hver skive og rul, så du har en ensartet rulle med lige meget fyld i hver ende. Bliv ved til der ikke er mere lakseblanding.
  3. Læg rullerne på et fad tæt op ad hinanden så de ”fikserer” hinanden og derved ikke ruller op. Sæt rullerne på køl i minimum 20 minutter, så de kan sætte sig. De kan sagtens tåle at stå et par timer.
  4. Derefter skæres de over på midten og stilles lodret på et flot fad. Drys masser af purløg over og server straks.