Glaze til frossen moussekage
Hvis du også sidder med næsen trykket mod skærmen hver lørdag, når 'Den store bagedyst' bliver sendt, så har du måske kigget misundelsesværdigt på deltagernes blanke kager. Nu kan du imponere med din egen spejlblanke glaze med hjælp fra Jon, der imponerede dommerne i sidste års udgave af 'Den store bagedyst'.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
-
Jon Daniel Edlund
Den store bagedyst
Ingredienser
Glaze
- 150 g sukker
- 100 g glukosesirup
- 90 g vand
- 110 g kondenseret mælk
-
160 g
chokolade
(mørk, mælk eller hvid med farve)
- 5 blade husblas
Fremgangsmåde
- Læg husblas i kold vand i ca. 10 min.
- Opvarm vand, sukker, glucosesirup og kondenseret mælk sammen i en gryde, til det lige begynder at koge.
- Hæld blandingen over din chokolade i en høj beholder, og læg husblassen i. Brug en stavblender, og bland det hele godt sammen. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil til side.
- Stil din frosne mousse-kage på en høj beholder, hvor glazen kan løbe udover.
- Glazen skal være ca. 36-38 grader før du glazer.
- Al det overskydende glaze kan du samle op i en plasticpose, og gemme i fryseren. Det skal blot langsomt varmes op igen, og stå til det rammer 36-38 grader igen.