Kagen indeholder mange svære elementer, men smager som drøm. (©DR)

Glazekage med stikkelsbær og abrikos

Denne smukke glazede kage bagte Kirsten i Den store Bagedyst 2017 som favoritudfordring. Kagen gemmer på stikkelsbærmousse og abrikoskompot, og er pyntet med en flot lotusblomst i hvid chokolade.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hyldeblomst/Stikkelsbær Mousse

  • 5 blade husblas
  • 1,5 dl konc. hyldeblomstsaft
  • 100 g stikkelsbær, søde røde
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g creme fraiche 38%
  • 100 g sukker

Abrikoskompot

  • 20 stk. tørrede abrikoser
  • 1 blad husblas
  • vand, så det lige dækker

Hello Dolly - Bund og konfekt

  • 125 g smør
  • 140 g mel
  • 140 g brun farin
  • 50 g kokosmel
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 3 spsk. sirup
  • 30 g smør
  • 70 g mørk chokolade
  • 30 g smør
  • 50 g pekannødder

Glaze

  • 10 blade husblas
  • 126 g sukker
  • 160 g vand
  • 185 g glykose
  • 160 g miroir glaze
  • 115 g kondenseret mælk
  • 207 g hvid chokolade
  • pastafarver i hvid, orange, grøn og gul

Pynt

  • 400 g hvid chokolade
  • 4 spsk. honning

Fremgangsmåde

Hyldeblomst/Stikkelsbærmousse

  1. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kom 1 dl hyldeblomstsaft, sukker og stikkelsbær, citronsaft og citronskal i en gryde, og giv det et opkog. Blend massen og sigt den.
  3. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaftblandingen. Tilsæt den sidte ½ dl hyldeblomst saft. Lad det afkøle.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Pisk cremefraichen til en fast masse.
  6. Bland flødeskum, cremefraiche og hyldeblomst/stikkelsbær sammen i en skål.
  7. Hæld 2/3 af massen i din form og kom i tøris kassen i 10 minutter.

Abrikoskompot

  1. Læg husblas i koldt vand.
  2. Kom abrikoser i en kasserolle, tilsæt vand så det lige dækker. Lad det simre i 10-15 min. Stavblend massen til en pure, og udblød husblas heri. Kom massen i en sprøjtepose, og lad den køle helt ned.
  3. Sprøjt massen ud i en ring rundt i formen med den nu lidt hårde mousse. Hæld resten af hyldenblomst/stikkelsbærmoussen over og stil tilbage i tøris kassen i 1,5 time.
  4. Lav imens din bund og crunch.

Hello Dolly - Bund og konfekt

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret og tilføj mel, farin og kokosmel. Tryk massen flad i kagering og bag i 12-15 minutter.
  3. Imens koges kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde. Lad det simre i 10 minutter til det tykner. Massen fordeles på den forbagte bund. Bag videre i 10-15 minutter. Lad den køle helt af.
  4. Imens blandes den fint hakkede chokolade i det smeltede smør.
  5. Hæld massen over bunden og drys til sidst med hakkede pekannødder.

Glaze

  1. Læg husblas i blød.
  2. Kog vand, sukker og glykose op, bare lige til det begynder at boble lidt. 
  3. Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt miroir glaze og stil tilbage på blusset og giv det et opkog. Fjern fra varmen og tilsæt den kondenserede mælk og husblas.
  4. Hæld den varme masse over den hakkede hvide chokolade, tilføj hvid farve og blend til massen er ensartet.
  5. Kom massen gennem en sigte i en stor skål, kom film over og stil til side.

Pynt - Lotusblomst

  1. Temperer chokoladen.
  2. Pensl dine forberedte plastikskeer med den hvide chokolade. Sådan laver du blade.
  3. Lav et hvidt chokoladebånd til at komme rundt om kagen.
  4. Læg bagepapir på den tallerken, som du vil lave din blomst på.
  5. Lav en cylinderform af kagerester og overhæld den med chokolade. Prik huller i toppen. Begynd så at lime dine blade fast med chokolade. Lad den tørre helt evt. i køleskabet indtil den skal bruges.

Anretning

  1. Stil din hello dolly bund klar på ønsket kagefad.
  2. Hæld ønsket mængde honning ud på bunden af kagen.
  3. Hæld din hvide glaze i fire beholdere -  sørg for at der er lidt mere i én, da den skal beholde den hvide farve. Tilsæt den ønskede farve i de andre tre beholdere. I en femte beholder hældes farverne i skiftevis af tre omgange.
  4. Tag den frozne kage ud og stil klar til glaze.
  5. Efter den er glazet placeres den oven på din hello dolly bund. Stil kagen på køl imens du laver dit hvide chokolade bånd.
  6. Hæld den resterende temp. chokolade ud på din smalt skårne kageplast, og lad det ligge og hvile lidt mens du henter din kage.
  7. Sving plasten omkring og set den ene side fast - brug cooling spray så den sætter sig hurtigt. 
  8. Placer din lotusblomst på toppen.
  9. Stil kagen på køl indtil den skal spises - husk at fjerne kageplast.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 8)