Glaze kan give din kage en flot effekt - Her har Rosa lavet en kage, der skal lede tænkerne hen på Limfjorden. (©DR)

Glazet kage med appelsinmousse og chokolade

Rosa bagte i Den store Bagedyst 2017, denne smukke kage, der er glazet i en dyb blå farve. Kagen skal vise, hvor Rosa kommer fra, ved af repræsentere Limfjordens bølger. Inde under sit smukke ydre, gemmer kagen på chokolade- og kokosbunde, lagt sammen om en frisk appelsinmousse. Prøv Rosas opskrift her.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebund med kokos

  • 110 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g lys chokolade
  • 2 dl mælk
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 60 g kokosmel
  • 45 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 90 g hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 1 dl hasselnødder

Appelsinmousse

  • 9 blade husblas
  • 6 stk. æg
    (delt i blommer og hvider)
  • 2 dl fløde
  • 200 g sukker
  • 1 stk. citron, saft heraf
  • 5 stk. appelsiner, saft og skal heraf

Glaze

  • 6 1/2 blade husblas
  • 200 g sukker
  • 3 1/4 dl vand
  • 200 g glukose - spraytørret
  • 130 g kondenseret mælk
  • 200 g hvid chokolade
  • pastafarver efter ønske
    (her blå og hvid)

Pynt

  • revet skal af 1 appelsin

Fremgangsmåde

Chokoladebund med kokos

  1. Smør, chokolade, mælk og sukker smeltes i en gryde ved svag varme. 
  2. Vanillekorn, kokosmel, kakaopulver, mel og bagepulver blandes. 
  3. Æggene piskes luftigt. Bland chokoladeblandingen heri, og derefter melblandingen.
  4. Kom dejen i en smurt form ca. 28 cm. Bages i 15 – 20 min. varmluft 180 grader.

Appelsinmousse

  1. Læg husblas i vand.
  2. Æggeblommer og sukker piskes luftigt.
  3. Riv appelsinerne og pres appelsinsaften til der er 2 dl. inkl. citronsaften.
  4. Bland det meste af saften i æggemassen og smelt husblassen i det sidste. Husblassen hældes da i æggemassen, og det afkøles til det begynder at stivne lidt.
  5. Pisk fløden og vend i. Bland de stiftpiskede hvider i.
  6. Sæt på køl til det begynder at sætte sig, og derefter i sprøjtepose.
  7. Riv appelsinskal i strimler og kog dem i vand, sukker og vanillesukker et kort øjeblik (til pynt )

Glaze

  1. Udblød husblas i vand.
  2. Sukker, vand og glukose koges op, til det er klart i farven. Tag det af varmen.
  3. Tilsæt husblas og kondenseret mælk, og rør til det er ensartet. Hæld det over chokoladen. Lad stå 30 sek. 
  4. Tag 1 dl glaze fra og indfarv denne med hvid pastafarve og lad stå i 30 sek.
  5. Tilsæt 1 tsk. blå pastafarve til resten og lad stå i 30 sek.
  6. Sæt forsigtigt en stavblender i hver glaze én af gangen og lad den være i bunden. Blend i ca. 1 min. og fjern stavblenderen forsigtigt.
  7. Lad glazen køle ned til 31–35 grader - her er de klar til brug. Hvis glazerne bliver for kolde, kan de varmes lidt i microovnen.

Samling af kagen

  1. Chokoladebunden sættes i formen som fores med kagefolie. Chokoladebunden placeres i bunden.
  2. Appelsinmousse fordeles jævnt herpå. Stilles på frost indtil den skal glazes.
  3. Placer kagen ”frit” så overskydende glaze kan løbe fra. Når kagen er frossen hældes den blå glaze over med den rette temperatur. De to glazer skal have samme temperatur.
  4. Den hvide galze dryppes på paletkniv og føres hurtigt henover den blå glaze i ét tag.
  5. Når glazen har sat sig, kan kagen pyntes færdig med de syltede strimler af appelsinskal.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 8)