Sprødt og lækkert knækbrød er dejligt til madpakken eller som snack. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Gluten- og laktosefrit knækbrød

I Programmet Anne og Anders på sommerferie var journalist Anders Agger og madentusiast Anne Hjernøe på besøg på Annas Hotel i Kristianstad i Sverige, hvor Anne lavede denne lækre og nemme opskrift på dejligt, sprødt og lækkert knækbrød.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 dl majsmel
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 dl solsikkeolie
  • 4,5 dl kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Bland mel frø og salt godt sammen. Tilsæt derefter olie og vand og rør sammen til en ensartet dej.

  2. Smør dejen ud på bagepapir på 2 bageplader og bag dem ved 150 grader i 1 time.