Beate fik stor ros for sine velsmagende bananmuffins pyntet med farverige smørblomster. (©DR)

Beates glutenfri bananmuffins med smørcreme

Beate elsker bananmuffins, og har pyntet dem med fine smørblomster i alverdens farver.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bananmuffins

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g mandler
  • 3 meget modne bananer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g kartoffelmel
  • 75 g durramel

Smørcreme

  • 170 g æggehvider
  • 200 g sukker
  • 400 g smør
  • ½ stang vaniljestang
  • en smule pastafarve

Durramel-blanding

  • 160 g kartoffelmel
  • 160 g durramel
  • 110 g tapiokastivelse

Fremgangsmåde

Durramel-blanding: 

  1. Bland de 3 typer mel sammen i en beholder med låg, og ryst den godt.   

Bananmuffins: 

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  2. Kom mandlerne på en bageplade, og sæt dem i ovnen i 5-10 minutter.  
  3. Hak mandlerne når de er kølet af.  
  4. Smelt smørret i en gryde.
  5. Hak chokoladen. 
  6. Vej mel og bagepulver af i en skål.
  7. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en anden skål, og pisk det let og luftigt.
  8. Sigt melblandingen i, og vend det forsigtigt i dejen.
  9. Kom smørret i dejen, og vend det sammen til en ensartet dej.
  10. Kom chokoladen, mandlerne og de moste bananer i dejen, og rør det hele godt sammen.
  11. Kom dejen i muffinsforme – der bliver cirka 12 muffins.
  12. Bag kagerne i cirka 12-15 minutter. 
  13. Når kagerne er færdigbagte, sættes de på en rist til afkøling.

Smørcreme:

  1. Pisk æggehvider, sukker og kornene fra vaniljestangen over vandbad i ca. 5 minutter – sukkeret skal være helt opløst, før du er færdig. 
  2. Tag skålen af varmen, og pisk videre i ca. 10 minutter. 
  3. Når massen er kølet ned til stuetemperatur, tilsættes det bløde smør i små tern.  
  4. Pisk godt og længe, indtil smørret er pisket helt ind - det kan godt tage nogle minutter. 
  5. Del smørcremen op i forskellige skåle, så det passer med de farver, du gerne vil have. 
  6. Rør farven i, og kom cremen en i sprøjtepose med den ønskede tyl og sprøjt en masse fine smørblomster.  
  7. Du kan vælge at sætte alle blomsterne direkte på dine muffins, eller sætte dem på et stykke bagepapir og give dem lidt tid på køl, inden de kommer over på dine muffins.