Denne pizza er super nem at lave, og stiller selv den mest lækresultne! (©DR)

Glutenfri pizza med kartofler

Lav denne lækre glutenfri pizza med kartofler, jordskokker og parmaskinke næste gang familien har lyst til fast food! Vær opmærksom på at dejen skal hæve et par timer.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pizza

  • 1 pakke mixwell (glutenfri) pizza mix
  • 1 pakke gær
  • 1 pakke revet mozzarella
  • 8 stk. kartofler
  • 5 stk. jordskokker
  • 1 smule frisk rosmarin
  • 1 smule maldonsalt
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 1 smule olivenolie
  • 1 stk. rulle gedeost
  • 16 skiver parmaskinke
  • 1 bakke økologisk rucola

Pesto

  • 100 g soltørrede tomater i marinade
  • 1 smule frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 tsk. pinjekerner
  • 3 spsk. pecorinoost
  • 1 stk. ansjos i olie
  • 1 smule ekstra jomfruolivenolie
  • 1 smule chiliolie

Fremgangsmåde

Lav pizzadej og fyld: 

  1. Dejen laves et par timer i forvejen. Når den har fået lov at hæve, rulles den ud på et stk. meldrysset bagepapir. Læg dejen på en forvarmet bageplade ca. 220 grader. Fordel mozzarella ud på pizzabunden, og forbag den i 10 minutter.

  2. Kartofler og jordskokker skæres i tynde skiver, og fordeles på den for bagte bund. Skiverne krydres med salt og peber. Derefter lægges skiver af gedeost på ca. ½ cm. tykkelse på. Bag pizzaen i ca. 20 min. Til kartofler og jordskokker er møre og osten er gylden. Giv pizzaen grillvarme i de sidste par min.

Lav pestoen: 

  1. Alle ingredienser til pesto blendes sammen og justeres med olivenolie og smages til med lidt chiliolie.

  2. Anret til slut den friskbagte pizza med parmaskinke, rucola og pesto.