En dejlig gul og smagfuld kage med orangesmag. (©DR)

Glutenfri polenta-kage med appelsin og marcarpone

En smuk gul og svampet kage med orangesmag, som Albert bagte i Den store bagedyst 2018. Kagen får sin fine gule farve, da den er lavet majsmelet 'polenta', som gør at kagen heller ikke indeholder gluten. Kagen er overhældt med en dejlig appelsin-sirup og pyntes med en fyldig mascarponecreme.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Polenta-kage

  • ca. 2 stk. appelsiner
    (350 g)
  • 3 æg
  • 115 g flormelis
  • 85 g polentamel
  • 35 g rismel
  • 90 g mandelmel
  • ½ tsk. bagepulver

Orangesirup

  • 115 g flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 1 dl appelsinsaft

Kandiserede appelsinskiver

  • 2 stk. appelsinskiver
  • 1½ dl vand
  • 1 dl sukker

Mascarponecreme

  • 200 g mascarpone
  • 1-2 spsk. mørk rom
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ tsk. vaniljesukker

Chokoladetrekanter og pynt

  • ca. 100 g mørk chokolade 70 %
  • rønne mynte- eller basilikumblade og spiselige stedmorblomster

Fremgangsmåde

Polenta-kage

  1. De hele appelsiner koges i ca. 1 time til de er meget møre. Appelsinerne afkøles, skæres op og eventuelle kerner pilles ud og 350 g appelsin pureres i foodprocessor.
  2. Æg og flormelis piskes meget luftigt.
  3. De tre slags mel mikses med bagepulver og alt vendes sammen.
  4. Dejen hældes i en smurt form på 22 cm og bages ved 180 grader i ca. 30 min.

Orangesirup

  1. Vand og flormelis koges til det tykner lidt og presset appelsinsaft tilsættes. 
  2. Siruppen hældes over kagen når den er lunken.

Kandiserede appelsinskiver

  1. Skær appelsinerne i tynde. ens skiver og kog dem i vand og sukker i ca. 15 min. 
  2. De lægges til tørring på bagepapir.

Mascarponecreme

  1. Mascarponen piskes forsigtitg op med flormelis, og rommen vendes i. 
  2. Cremen hældes i en sprøjtepose og lægges på køl.

Chokoladetrekanter

  1. Chokoladen tempereres, smøres tyndt ud og ridses i små trekanter
  2. Når kagen er afkølet, pyntes den med de kandiserede appelsinskiver, cremen, chokoladetrekanter og blade og blomster. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2