Selvom du er er glutenallergiker, så skal du ikke gå glip af noget - især ikke i den søde juletid. Prøv Beates opskrift på glutenfrie vaniljekranse. (©DR)

Glutenfrie vaniljekranse

Glutenfrie vaniljekranse

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 200 g blødt smør
  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 1 æg
    (stort)
  • 175 g durramelblanding
  • 75 g kartoffelmel
  • 75 g mandelmel

Durramelblanding

  • 165 g durramel
  • 165 g kartoffelmel
  • 110 g tapiokastivelse

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive stuetemperatur, til du skal bruge det.  
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en spiseske af sukkeret, med kniven, så kornene skilles ad.
  3. Rør vanilje sukker, sukker og det bløde smør sammen i en skål. Rør ægget i. Bland al melet og mandelmel godt og ælt det i dejen.
  4. Kom skålen med dejen på køl i en 30 minutter. Tag dejen ud og rul en masse kugler på størrelse med en 2 krone kom dem på en bageplade med bagepapir og giv dem et lille tryk på toppen. Lad der være lidt mellemrum mellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
  5. Bag vanilje småkagerne i ovnen i 5-7 minutter eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en tætsluttende beholder.