Glutenfrie vaniljekranse
Glutenfrie vaniljekranse
Tilberedningstid:
50 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 200 g blødt smør
- ½ polynesisk vaniljestang
- 180 g sukker
-
1
æg
(stort)
- 175 g durramelblanding
- 75 g kartoffelmel
- 75 g mandelmel
Durramelblanding
- 165 g durramel
- 165 g kartoffelmel
- 110 g tapiokastivelse
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive stuetemperatur, til du skal bruge det.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en spiseske af sukkeret, med kniven, så kornene skilles ad.
- Rør vanilje sukker, sukker og det bløde smør sammen i en skål. Rør ægget i. Bland al melet og mandelmel godt og ælt det i dejen.
- Kom skålen med dejen på køl i en 30 minutter. Tag dejen ud og rul en masse kugler på størrelse med en 2 krone kom dem på en bageplade med bagepapir og giv dem et lille tryk på toppen. Lad der være lidt mellemrum mellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagningen.
- Bag vanilje småkagerne i ovnen i 5-7 minutter eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en tætsluttende beholder.