Gnocchi alla romana med tomatsauce og parmesan (©DR)

Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana er en traditionel italiensk ret som brødrene Price lavede i programmet Spise med Price på Tur, da de besøgte Rom. Gnocchi laves oftest af kartofler, men kan som også her laves af semolina durummel. Her serveres retten med en god tomatsauce og et drys parmesanost - Velbekomme!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 l sødmælk
  • 250 g semolina
  • 100 g smør
  • 2 stk. æggeblommer
  • 120 g parmesan
  • 30 g gruyere
  • 0,5-1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 smule muskatnød

Fremgangsmåde

  1. Kog mælken op i en gryde sammen med halvdelen af smørret, et stort nip salt og 7-8 riv muskat. Tilsæt semolinaen under piskning, og lad blandingen koge roligt i 8-10 minutter mens der hele tiden piskes. Flyt gryden fra ilden og lad det køle lidt. Rør derpå æggeblommer og 80 g revet parmesan grundigt ind i blandingen og smag til med salt og peber.

  2. Bred dejen ud på en smurt plade eller et stykke bagepapir. Den skal være jævnt tyk - knapt en cm. Lad den køle af. Udstik derpå små rondeller på ca 3-4 cm i diameter. Læg rondellerne i et ildfast fad. De må gerne lappe lidt ind over hinanden. Dryp dem med det resterende smeltede smør og drys med resten af parmesanen og revet gruyere.

  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til overfladen er gylden.  

  4. Server dem med en god kraftig tomatsauce og ekstra revet parmesan.