Forsøg dig med at lave gnocchi-pladerne selv! Lasagnen mætter og smager samtidigt skønt. (©DR)

Gnocchi lasagne med spinat

I tvivl om hvad du skal lave til aftensmad? Lav denne lækre gnocchi lasagne af kartofler, spinat og røget laks!

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Gnocchi

  • 1 kg melede kartofler
    (Vægten gælder efter de er kogt.)
  • 250-350 g hvedemel
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 300-400 g letrøget laks
  • 1 kg spinat
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 dl ricotta
  • 2 spsk. mascarpone
  • 1-2 stk. økologiske citroner
  • 150 g skærefast mozzarella
  • 50 g parmesan

Fremgangsmåde

Lav gnocchi: 

  1. De kogte, lune kartofler, moses ved hjælp af kartoffelmoser og røres sammen med æggeblommer, salt og olivenolie. Drys mel i lidt ad gangen til man får en dej som er til at arbejde med. 

  2. Det kan være nødvendigt at justere med lidt mere mel, men man må samtidig ikke lave dejen for tør. Sæt dejen på køl i ½ time. Herefter rulles den tyndt ud til lasagneplader som passer størrelsen af fadet.


Lav fyldet: 

  1. Spinat sauteres på en varm pande i lidt olivenolie til den er faldet sammen. Tilsæt fintsnittet hvidløg og krydr med salt og peber. Dræn spinaten for væde igennem en sigte. Rør ricotta og mascarpone sammen og vend spinaten i. Smag til med revet citronskal.  

  2. Et passende størrelse ovnfast fad smørres med olivenolie. Læg skiver af røget laks i fadet, fordel spinatfyldet ovenpå og læg en gnocchi plade på. Lav endnu et lag, og slut med et låg af gnocchi som dækkes med mozarella og revet parmesan. Bag lasagnen i ovnen ved 220 grader i 15-20 min.