(©Frederikke Grove Knutsen)

Gnocchi med brunet smør, løg og tomater

Gå på inspiration i køleskabet og giv dig i kast med denne lækre ret.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Gnocchi

  • 1000 g kogte eller bagte kartofler, uden skrøl
    (gem skrællen)
  • 1 æg
  • 250 g durummel
  • 1 tsk. fint salt

Smørsauce

  • 250 g smør
  • 2 spsk. ramsløgskapers
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. fintsnittet løg
  • 3 spsk. fintsnittede urter

Tørrede tomater

  • 250 g cherrytomater
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Tomatsalat

  • 250 g friske blommetomater i skiver
  • 1/2 glas oliven skåret i halve
  • 2 løg
  • 150 g eddike
  • 100 g sukker
  • 70 g vand
  • 1 tsk. salt
  • 3-4 peberkorn
  • 3 blommetomater
  • 2 spsk. sherryeddike
    (eller anden slags)
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og peber
  • Bunken af kartoffelskræller
  • 1/2 l rapsolie

Fremgangsmåde

Gnocchi

  1. Mos kartoffel igennem en sigte, eller en kartoffelpresse.
  2. Vend resten af ingredienserne sammen uden at ælte for meget.
  3. Drys mel på bordet og rul det ud i en tynd pølse og skær små stykker på ca. 2-3 cm.
  4. Tril dem på en gaffel så de får nogle riller, og saucen bedre kan hænge fast.
  5. Lad dem tørre på et viskestykke i en halv time og kog dem efterfølgende i letsaltet vand med parmesan kanten og tag dem op, når de flyder op til overfladen.

Smørsauce

  1. Smelt smørret i en gryde og lad det brune let. Når det smager lidt af ristede nødder kommes ramsløgskaper, kapers og fintsnittet løg i.

Tørrede tomater

  1. Halvér tomaterne og drys med olie, salt og peber.
  2. Bag dem i ovnen ved 100 grader varmluft i ca. 1 time alt efter størrelse. De skal ca. svinde ind til halv størrelse

Tomatsalat med tomatvinagrette, oliven og friterede kartoffelskræller

  1. Til de syltede løg kommes alle ingredienser undtagen løg i en gryde og varmes op til det koger.
  2. Imens skæres løgene i tynde både. Når syltelagen koger kommes løgene i, og der bringes i kog igen, så løgene tilberedes hurtigere end normal syltning. Lad dem køle ned i køleskabet inden servering.
  3. Blend tomaterne. Varm det let, så smagen bliver mere intens.
  4. Pisk sennep, eddike og olivenolie sammen og vend de blendede tomater i. Smag til med salt og peber.
  5. Varm olien i en gryde lige under fuld. Vores komfur går til 9, ha den på 7-8 stykker.
  6. Skyld kartoffelskrællerne godt og lad dem tørre helt i en viskestykke.
  7. Fritér kartoffelskrællerne til de blive gyldne og sprøde og drys med lidt salt.
  8. Anret salaten med skiver af tomat, oliven, syltede løg og med vinaigretten udover.

Afslutning

  1. Steg gnocchi let op I smør, de må gerne tage lidt farve. Anret med den varme smørsauce og de tørrede tomater og servér med salaten.