Gode råd eren dejlig, simpel og sprød småkage fra Sønderjylland. (©DR)

Gode råd - Sønderjyske småkager

Katja laver i Den Store Bagedyst disse tynde, sprøde og velsmagende småkager. Småkagerne har en dejlig syrlighed efter citronskal og er lidt krydrede med kardemomme. En klassisk Sønderjysk småkage, som ofte serveres til jul.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 15 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 375 g mel
  • 187,5 g sukker
  • 187,5 g smør
  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. citroner
    (skal herfra)

Fremgangsmåde

  1. Sukker og smør røres sammen. Der tilsættes æg, vaniljesukker og kardemomme. Melet røres i lidt af gangen. 
  2. Bages på hver side i et gammeldags gode råd-jern, til de har en fin lysebrun kulør. Afkøl på en bagerist.