Drys dine hjemmelavede æbleskiver med flormelis, så de ser ekstra festlige ud, når du serverer dem. (Foto: Egon Rix ©DR)

Gorms æbleskiver med ekstra julefyld af æble-/marcipanremonce

I min familie har vi de sidste år puttet fyld i vores æbleskiver. Alt muligt! Sveske kompot, bløde oste, bær og i dette tilfælde en æble-/marcipanremonce. Faktisk er det så småt blevet en tradition, at én æbleskive bliver fyldt med stærk sennep, og den, som får den, skylder flødeboller.

Dejen skal hvile/hæve i en halv time.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl mælk
  • 1 dl julebryg
  • 600 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 6 æg
  • 15 g gær
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Nok smør til stegning
    (eller neutral olie)

Fyld

  • 400 g æbler
  • 50 g sukker
  • 100 g marcipan
    (Se evt. opskrift på Louisa Lorangs hjemmelavede)

Fremgangsmåde

  1. Smørret smeltes i mælken.
  2. Resten af ingredienserne røres sammen til en glat og jævn dej, som skal hvile i 30 min.
  3. Pas på med at hælde den varme/lune mælk direkte over gæren.
  4. Tip: Rør gæren med lidt af sukkeret så den bliver flydende. Så fordeles den optimalt i dejen.
  5. Lav fyldet mens dejen hviler/hæver. Dejen skal begynde at boble.
  6. Skær æbler i tern og kog dem sammen med sukker, og evt. kanel og vaniliesukker.
  7. Kog stort set al væde væk og blend æblerne .
  8. Vend æblerne med marcipan.
  9. Bag nu æbleskiverne.
  10. Inden de vendes puttes en lille tsk fyld i og en my ekstra dej ovenpå denne.
  11. Vend og bag færdig.
  12. Drys med flormelis.