Græsk citronkylling med kartofler, tzatziki og tomatsalat
Pia Kjærsgaard er inviteret i køkkenet og leverer her en opskrift på græsk citronkylling. Kyllingen serveres med en frisk tomatsalat med feta og kalamata-oliven, hjemmelavet tzatziki og lidt kartofler.
Tilberedningstid:
1 time, 5 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
-
Pia Kjærsgaard
Price inviterer
Ingredienser
Citronkylling og kartofler
- 1 stk. kylling, ca. 1400 gram
- 8-10 stk. kartofler
- 2 stk. citroner
- 1 smule olivenolie
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Tomatsalat
- 5 stk. tomater
- 1 stk. løg
- 1 stk. icebergsalat
- 1 stk. gul peberfrugt
- 1 stk. rød peberfrugt
- 100 g feta
- 1 bæger kalamata-oliven
- 2 spsk. olivenolie
Tzatziki
- 4 dl græsk yoghurt
- 1 stk. agurk
- 2-4 fed hvidløg
- 1 smule salt
Fremgangsmåde
Lav citronkylling og kartofler:
- Del kyllingen i 8 stk. så man har 2 vinger, 2 overlår, 2 underlår og 2 bryster og kom stykkerne i en bradepande, eller et stort ovnfast fad, smurt med rigeligt oliven olie.
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Læg dem rundt om kyllingestykkerne.
- Tilsæt citronsaft, og læg evt. hele skiver af citron med. Vend det hele sammen i olien og citronsaften.
- Drys med tørret oregano, salt og peber, og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Lav tomatsalat:
- Skær tomaterne, peberfrugt og icebergsalat i skiver og arranger det på et lille fad.
- Skær løget i tynde både og kom dem over tomaterne og drys med lidt salt.
- Kom oliven og fetaosten på og dryp olivenolie over.
Tzatziki:
- Riv agurken groft og pres væden ud af den revne agurk.
- Bland yoghurt, agurk og presset hvidløg og smag til med salt.