Græsk rucola- og appelsinsalat

Salaten er Claus Meyers bud på at presse Grækenland gennem en kværn og ud på en tallerken, der kan deles som forret til fire personer.

(Foto: © Martin Neuert, DR)

Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 150 g Rucola

  • 4 Appelsiner

  • 2 Citroner

  • 1-1,5 spsk. Honning

  • 50 g Valnødder

  • 75 g Græske oliven

  • 4 dl Græsk yoghurt

  • 8-10 Salvie blade

  • Salt og peber

  • Olivenolie (gerne friskpresset)

Fremgangsmåde

Marinade

Riv skallen fra 1 appelsin og 1 citron.

Bland med saften citronen og appelsinen i en lille kasserolle.

Tilsættes honning og varmes igennem til honningen er smeltet.

Køles af og smages til med salt, peber, evt. lidt mere citron- og appelsinsaft og god græsk olivenolie (spar ikke på den).

Labneh

4 dl græsk yoghurt

Saft og skal af ½ citron

8-10 salvieblade (vild, hvis det kan skaffes)

1 lille tsk salt

Salt og salvie kværnes i en morter/minihakker og røres i den græske yoghurt til en labneh, der smages til med citron, peber og mere salt (skal være til den salte og friske side som modspil til den søde og bitre salat)

Salat

Skyl rucolaen.

Skær de sidste 2 appelsiner i fileter.

Skær de udstenede oliven i halve eller kvarte

Bland ingredienserne med de groft håndknuste valnødder i en skål.

Blandes med marinaden

Servering

Fordel din cremede labneh i bunden af et stort fad.

Læg salaten ovenpå.

Giv evt. lidt ekstra valnødder og et skvæt god olivenolie.

Spis brød til.