Tidsforbrug: 1 time. Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
150 g Rucola
- •
4 Appelsiner
- •
2 Citroner
- •
1-1,5 spsk. Honning
- •
50 g Valnødder
- •
75 g Græske oliven
- •
4 dl Græsk yoghurt
- •
8-10 Salvie blade
- •
Salt og peber
- •
Olivenolie (gerne friskpresset)
Fremgangsmåde
Marinade
Riv skallen fra 1 appelsin og 1 citron.
Bland med saften citronen og appelsinen i en lille kasserolle.
Tilsættes honning og varmes igennem til honningen er smeltet.
Køles af og smages til med salt, peber, evt. lidt mere citron- og appelsinsaft og god græsk olivenolie (spar ikke på den).
Labneh
4 dl græsk yoghurt
Saft og skal af ½ citron
8-10 salvieblade (vild, hvis det kan skaffes)
1 lille tsk salt
Salt og salvie kværnes i en morter/minihakker og røres i den græske yoghurt til en labneh, der smages til med citron, peber og mere salt (skal være til den salte og friske side som modspil til den søde og bitre salat)
Salat
Skyl rucolaen.
Skær de sidste 2 appelsiner i fileter.
Skær de udstenede oliven i halve eller kvarte
Bland ingredienserne med de groft håndknuste valnødder i en skål.
Blandes med marinaden
Servering
Fordel din cremede labneh i bunden af et stort fad.
Læg salaten ovenpå.
Giv evt. lidt ekstra valnødder og et skvæt god olivenolie.
Spis brød til.