Bagte græskar fritter med parmesan og frisk timian. Kan serveres med hjemmelavet mayonnaise. (Foto: Amalie Hald Knudstrup ©DR)

Græskarfritter med parmesan og mayonnaise

Lækre græskarfritter bagt med parmesan og olie. De nemme fritter skal bare skæres ud og derefter i ovnen. De er det perfekte tilbehør til kød eller en fyldig efterårssalat.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Græskar fritter

  • 1/2 stk. græskar
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 4 spsk. olivenolie

Mayonnaise

  • 4 dl smagsneutral
  • 4 stk. æggeblommer
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 stk. citron

Fremgangsmåde

Græskarfritter:

1. Græskaret skæres ud i skiver ca. á 1 cm. tykkelse 

2. Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir. 

3. Drys skiverne med salt, peber og revet parmesan. 

4. Bag i ovnen i ca. 15 min. ved 200 graders varmluft. 


Mayonnaise:

1. Æggeblomme og salt piskes kort. 

2. Tilsæt eddike og sennep.

3. Tilsæt olie lidt ad gangen, så olien hele tiden 'optages' i mayonnaisen, inden det næste olie tilsættes. 

4. Smages til med citronsaft, salt og peber. 


TIP: Hvis man ønsker aioli, tilsættes presset hvidløg.