Drys lidt revet parmesanost ovenpå de nylavede græskar gnocchi. (©DR)

Græskar gnocchi med salviesmør

I programmet Price Inviterer laver James Price denne italienske ret med græskar. Servér den gerne med de små sprøde græskarkager.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Græskar gnocchi med salviesmør

  • 200 g græskarpure
    (Gerne fra et hokkaido græskar.)
  • 250 g ricotta
  • 30 g parmesan
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. salt
  • 400 g mel tipo oo
  • 150 g smør
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 smule parmesan
  • 1 smule friskkværnet peber

Små sprøde græskarkager

  • 100 g græskarpure
  • 3 stk. æg
  • 50 g sukker
  • 4,5 dl mælk
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 400 g mel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 0,5 tsk. stødt muskat
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 smule olie

Drys til kagerne

  • 1 smule flormelis
  • 1 smule kanel

Fremgangsmåde

Lav græskar gnocchi med salviesmør: 

  1. Skær græskaret ud i kvarte og fjern frø og det inderste trævlede kød. Pak græskarstykkerne ind i folie og bag dem i en 180 grader varm ovn i 45 minutter. Lad dem køle lidt af og skrab så kødet ud af dem og mos det fint. Tag 200 gram fra og bland det med ricotta, parmesan, salt og æg. Kom halvdelen af melet ved og ælt grundigt. Tilsæt mere mel lidt ad gangen til dejen samler sig. Det er muligt at der skal bruges mere mel end i opskriften, det afhænger af, hvor fugtig græskarpureen er. Men jo mindre mel der kommer i, jo lettere bliver dine gnocchi.

  2. Når dejen er tilpas, deles den i mindre stykker, som trilles til fingertykke pølser og udskæres i ca. 2 cm. længde. Tril stykkerne mod en gaffel, så de bliver rillede, og lad dem hvile let på et fad drysset med mel. Dæk dem med et fugtigt viskestykke.

  3. Mens gnocchierne hviler laves salviesmørret. Smelt smørret og kom salvien ved. Skru helt ned for varmen og lad smørret stå og trække med salvien til det bliver nøddebrunt. Det tager sin tid!

  4. Kom gnocchierne i kogende saltet vand. De vil synke til bunds, og når de kommer op til overfladen er de færdige. Bland dem med salviesmørret og server øjeblikkelig med revet parmesan og et godt drys friskkværnet peber.

Lav græskarkagerne: 

  1. Pisk æggene med sukker og vanillesukker og rør mælken i. Kom græskarpureen i og bland godt. Kom resten af de tørre ingredienser i og rør dejen grundigt sammen. Den skal være tykflydende. Hvis den virker for tyk fortyndes med lidt mere mælk, og er den for tynd kommes lidt ekstra mel i. Kom dejen i en klemmeflaske eller lignende. Varm rigeligt olie op i en pande med høje kanter. 

  2. Sprøjt små kager ud i den varme olie - de kan formes helt efter ønske. Steg dem 20-30 sekunder på hver side, lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys dem med en blanding af flormelis og kanel.