Jamie Olivers græskarmuffins minder lidt om gulerodsmuffins og er blandt hans børns favoritter (©DR)

Græskarmuffins - muffins med butternutgræskar

Jamie Oliver lavede i tv-programmet 'Jamie Oliver i eget køkken' denne opskrift på græskarmuffins, som hans børn elsker, og som minder lidt om gulerodskage. Det er en nem og hurtig opskrift på muffins, fordi alle ingredienser nærmest på en gang røres sammen i en blender og derefter hældes i muffinforme. De lækre muffins er toppet med en lækker creme på creme fraiche, flormelis og klementin.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g butternutgræskar med skal
  • 400 mørkt rørsukker
  • 4 stk. æg, store
  • 1 knivspids havsalt
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 dl valnødder
  • 175 ml ekstra jomfru olivenolie
  • 1 stk. citron, økologisk
  • 140 ml creme fraiche
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 stk. vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Lav dejen:
    Forvarm ovnen til 180 grader. Udkern græskarret og hak det i mindre stykker. Blend stykkerne i en foodprocessor. Tilsæt sukker, æg, salt, mel, bagepulver, kanel, valnødder og olivenolie og blend videre til en blød dej. 

  2. Bag muffinsene:
    Hæld dejen i 24 muffinsforme (eller evt. i 12 og gem resten af dejen i fryseren til senere brug), så formene er fyldt ¾ op. Bag dem i ovnen i 20 minutter. Stik en kniv ned i dem for at se, om de er gennembagt. 

  3. Pynt kagerne:
    Lad muffins afkøle i 10 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Riv skallen af clementinen og citronen og pres saften af en halv citron. Bland saft og skal med creme fraiche, flormelis og vaniljekorn og kom den oven på de afkølede muffins.

    TIP:
  • Servér evt. græskarmuffins med lidt ekstra revet klementinskal og lidt tørret lavendel.