Græskarsuppe - cremet suppe med hokkaido græskar
Græskarsuppe er en nem og fyldig suppe, som smager fantastisk. I denne opskrift på græskarsuppe er suppen lavet på hokkaido græskar, som er bagt i ovnen og dernæst pureret i suppen. Det giver en dejlig, intens smag.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
-
Delia Smith
Ingredienser
- 1 stk. hokkaido græskar
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
-
2 spsk.
jordnøddeolie
(kan erstattes med olivenolie)
- 1 stk. stort løg
- 25 g smør
- 4 dl sødmælk
- 8 dl grøntsagsfond
- 1 knivspids revet muskatnød
- 4 spsk. creme fraiche
-
100 g
ost
(f.eks. Fontina eller Gruyere)
Fremgangsmåde
- Skær græskarret ud i både og skrab kernerne ud. Læg græskarstykkerne på en tyk bageplade, drys salt og peber over, pensl med olien og bag dem i ovnen på højeste varme i ca. 25 minutter.
- Brun løget i smør i en gryde, til det er gyldent, skru ned for varmen og lad løget stege langsomt i 20 minutter. Tilsæt mælk og grønsagsfond og varm suppen op, til det simrer.
- Fjern skindet af græskarret og skær det i store stykker. Kom græskarret ned i suppen og riv noget muskatnød ned i suppen og lad det simre i 15-20 minutter.
- Blend suppen og si den for at få græskarfibrene ud. Server suppen i suppeskåle med en klat creme fraiche og et drys revet ost.