En cremet og smagfuld græskarsuppe er dejlig mad at varme sig på i efterårs- og vintermånederne. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Græskarsuppe - cremet suppe med hokkaido græskar

Græskarsuppe er en nem og fyldig suppe, som smager fantastisk. I denne opskrift på græskarsuppe er suppen lavet på hokkaido græskar, som er bagt i ovnen og dernæst pureret i suppen. Det giver en dejlig, intens smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 spsk. jordnøddeolie
    (kan erstattes med olivenolie)
  • 1 stk. stort løg
  • 25 g smør
  • 4 dl sødmælk
  • 8 dl grøntsagsfond
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 100 g ost
    (f.eks. Fontina eller Gruyere)

Fremgangsmåde

  1. Skær græskarret ud i både og skrab kernerne ud. Læg græskarstykkerne på en tyk bageplade, drys salt og peber over, pensl med olien og bag dem i ovnen på højeste varme i ca. 25 minutter.

  2. Brun løget i smør i en gryde, til det er gyldent, skru ned for varmen og lad løget stege langsomt i 20 minutter. Tilsæt mælk og grønsagsfond og varm suppen op, til det simrer.

  3. Fjern skindet af græskarret og skær det i store stykker. Kom græskarret ned i suppen og riv noget muskatnød ned i suppen og lad det simre i 15-20 minutter.

  4. Blend suppen og si den for at få græskarfibrene ud. Server suppen i suppeskåle med en klat creme fraiche og et drys revet ost.