Varm og krydret græskarsuppe er dejlig mad at varme sig på. (©DR)

Græskarsuppe med kokosmælk

Anne Hjernøe laver i programmet "Frilandshaven" denne dejlige, krydrede græskarsuppe, som er inspireret af det asiatiske køkken. Suppen er fyldt med en masse smagfulde eksotiske krydderier og serveres gerne med ristede græskarkerne og en kold yoghurt rørt op med finthakket mynte.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. stort græskar eller 2 hokaido
  • 3 stk. løg
  • 1 smule olie
  • 1-2 spsk. karrypasta
  • 1 smule limeblade
  • 1 smule citrongræs
  • 5-6 spsk. nam pla - fiskesauce
  • 3-4 spsk. friskrevet ingefær
  • 0,25 stk. galangalrod
  • 2-3 dåser kokosmælk
  • 0,5 stk. kokoscreme
  • 1 l grøntsgsfond/bouillon
  • 1 smule honning

Fremgangsmåde

  1. Græskarret bages i ovnen 30-70 minutter alt efter størrelse, hvorefter skrællen pilles af, kernerne fjernes og kødet skæres i tern. 
  2. Løg skæres i tern og sauteres i olie til de er klare og gennemsigtige. Derefter tilsættes en håndfuld limeblade og 3 stk. citrongræs skåret i store stykker. Nam pla tilsættes sammen med ingefær, galangalrod og græskar, det hele steges godt igennem hvorefter kokosmælk, kokoscreme og fond tilsættes. 
  3. Hele molevitten koges i ca. 15 minutter, hvorefter citrongræs og limeblade fjernes. Suppen blendes til den er helt jævn hvorefter limeblade og citrongræs tilsættes igen. Smag evt. suppen til med lidt honning efter behov. 
  4. I den færdige suppe kan puttes yoghurt dryp, poppede vilde ris og ristede græskarkerner.