Jespers smukke og anderledes kage med kontrastfyldte farver. (©DR)

Grafisk kage med stikkelsbær og havtorn

Denne kage bagte Jesper i Den store Bagedyst 2017, som en fortolkning af David Hockneys værk ”Bigger Splash". Kagen er i flere dele, og afspejler farver og linjer fra værket. Smagen til skal dog minde os om den danske sommer med friske mousser af stikkelsbær og havtorn.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 4 stk. æg
  • 200 g brun farin
  • 100 g honning
  • 200 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 stk. citroner, skal heraf
    (økologiske)
  • 2 spsk. vand

mandelkrokant

  • 100 g mandler
  • 50 g sukker

Stikkelsbærmousse

  • 500 g frosne, grønne stikkelsbær
  • 500 g sukker
  • 7,5 blade husblas
  • 4 dl piskefløde

Maling

  • 100 g hvid chokolade
  • 1,5 dl mælk
  • farve efter ønske

Marcipanpynt

  • 200 g marcipan
  • 40 g glukosesirup
  • 100 g flormelis
  • farve efter ønske

Havtornmousse

  • 400 g havtorn
  • 300 g sukker
  • 7,5 blade husblas
  • 2 vaniljestænger
  • 4 dl piskefløde

Hindbærmarmelade

  • 200 g hindbær
  • 0,5 dl vand
  • 150 g sukker

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Rør æggeblommer, farin og honning godt sammen. Sigt mel, og bagepulver og vend det i æggemassen. Vend mandelmel i, og rør vand og citronskal i.
  2. Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
  3. Fordel dejen ud på en bradepande med bagepapir bag i ca. 5 min. Ved 225 grader. Afkøl.

Mandelkrokant

  1. Smelt sukkeret på en pande. Tilsæt mandlerne og rør rundt. Afkøl på en silikonemåtte.
  2. Når de er afkølet hakkes de groft. Køl let af.

Stikkelsbærmousse

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog stikkelsbær og  sukker  til det er mørt. Blend og sigt bærrene, og opløs husblassen i den varme masse. Afkøl lidt.
  3. Pisk fløden og vend den i lidt af gangen.

Havtornmousse

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand. 
  2. Kog havtorn, sukker og vanilje til det er mørt. Blend og sigt bærrene, og opløs husblassen i den varme masse. Afkøl lidt. 
  3. Pisk fløden og vend den i lidt af gangen.¨

Hindbærmarmelade

  1. Kog hindbær, vand og sukker til hindbærrene er møre. Blend marmeladen og afkøl. 

Saml kagen

  1. Stik bundene ud , og sæt folie i en kagering. Læg bunden i kageringen. 
  2. Smør hindbærmarmeladen på bunden 
  3. Drys bundene med mandelkrokant. 
  4. Hæld havtornmoussen over. Afkøl. 
  5. Hæld stikkelsbærmoussen over . Afkøl. 

Maling

  1. Kog mælken op.
  2. Hak chokoladen fint og hæld den varme mælk over. Rør til massen er glat, og tilsæt farver efter behov.

Marcipan

  1. Ælt ingredienserne sammen, tilsæt farve og rul ud og skær i ønskede former.

Mal kagen

  1. Når kagen er helt kold skæres den til i ønskede former og males med ”Malingen” i en airbrush. Marcipan lægges på kagen.
  2. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 8)