Granola med yoghurt og frugt (©DR)

Granola

Ristede mandler, forskellige kerner, ristet havregryn blandet med lidt honning. Det er det eneste der skal til, for at lave din egne lækre granola. Granola er en perfekt topping til youghurten om morgenen.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 1 smule flydende honning
  • 1 håndfuld tørrede kirsebær

Fremgangsmåde

  1. Rist valnøddekerner, mandler og græskarkerner gyldne på en tør pande eller i ovnen. Stil dem til side. Rist derefter havregrynene på en pande, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt derefter flydende honning, lad det smelte, rør havregrynene og honningen godt sammen og når honningen er fordelt over grynene, røres de ristede nødder og kerner i sammen med de tørrede kirsebær, hvis man ikke kan få kirsebær, kan man bruge tranebær eller andet tørret frugt. 

  2. Fjern panden fra blusset og fordel blandingen på bagepapir hvor det skal stå og køle af og stivne helt. Når granolaen er afkølet tilsættes tørrede frugter efter smag, eksempelvis tørrede kirsebær, rosiner, abrikoser, figner dadler, tranebær eller hvad du har i køkkenskuffen. 

  3. Servér granolaen med en god yoghurt, ymer eller lignende. Fyld et glas skiftevis med friske bær, bananskiver og ymer, top med granola, bær og en frisk kvist mynte eller citronmelisse.