Kagen smager ligeså dejligt som den ser ud. (©DR)

Grape og hypenrosekage

En smuk og aromatisk sandkage med grape og hypen, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Kagen smager dejligt frisk og pynter smukt på bordet.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 3,75 dl sukker
  • æg
  • 4 dl hvedemel
  • 2 dl mandelmel
  • 1 knivspids salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1½ dl grapesaft og skal af 2 grapefrugt

Pynt

  • flormelis og vand
  • hybenrose-pulver og sukker
  • grape i skiver
  • blomster til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og sukker.
  2. Tilsæt æg og pisk til luftigt.
  3. Vend de tørre ingredienser i sammen med grapesaft og -skal.
  4. Smør en ønsket form med msør, drys med lidt mel og stil den nederst i ovnen ved 180 grader og bag den i ca. 1 time.
  5. Lad kagen køle helt af før du tager den ud af formen. Kom den evt. på køl.
  6. Pynt med hybenrose glasur, blomster og hybenrosesukker.




Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2