Gratin er en lidt glemt ret, hvilket er en skam. Gratin kan laves med al slags fyld, hvilket gør den til en perfekt ret, hvis man har rester i køleskabet, men mangler inspiration til at få dem brugt. (©DR)

Gratin med kylling og grønt

Gratin som mormor lavede den er en rigtig klassiker. Det gode ved gratin er, at man komme lige det fyld i man lyster, og har man nogle rester af grønt og kød i køleskabet, gør de sig særlig godt som fyld. I programmet 'Krise med Price', lavede brødrene denne opskrift på gratin med kylling og grønt. Skøn hverdagsmad, som bare smager dejligt.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 25 g diverse kogte grøntsagsrester
    (kan variere alt hvor meget man vil have i)
  • 25 g Kød af kogt eller stegt kylling
    (kan variere alt hvor meget man vil have i)
  • 100 g smør
  • 150 g mel
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl sødmælk
  • 8 stk. æg
  • 1 smule salt og peber
  • 1 smule fin rasp

Fremgangsmåde

  1. Skær grøntsager og kød i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med bouillon og mælk. Kog igennem nogle minutter mens der røres. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.
  2. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i. Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad. Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Serveres med rørt eller smeltet smør.