Haricot verts i flødesauce med bacon og champignon. (©DR)

Green bean casserole

Skønt tilbehør af grønne bønner, vend med stegt bacon, champignon og en cremet flødesauce. Green bean casserole er klassisk tilbehør til en ægte amerikansk thanksgiving dinner.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 2-3 løg
  • lidt hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • neutral olie
  • 500 g friske, grønne bønner
  • 400 g champignon
  • 300 g bacon - enten helt stykke eller i tykke skiver
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 skalotteløg
  • 3 dl hønsefond
    (af koncentrat)
  • 3 dl piskefløde
  • revet muskat

Fremgangsmåde

Skær løgene i halve og derpå i ganske tynde skiver. Vend dem i mel krydret med salt og peber.

Steg dem i rigeligt olie på en pande, ved ikke for høj varme, til de er gyldne og sprøde. Sæt dem til side. 

Kog de rensede, halverede bønner i saltet vand, til de er al dente. Skær bacon i tynde strimler, steg dem gyldne, men ikke helt sprøde, og sæt dem til side.
Skær champignoner i skiver og steg dem i baconfedt og lidt smør på en pande. Drys melet over og lad det stege med i nogle minutter under omrøring. 

Tilsæt hønsefond og piskefløde. Kog igennem og smag til med salt, peber og muskat. Vend de grønne bønner og halvdelen af de stegte løg i svampene, og flyt det hele over i et ildfast fad. 

Kom resten af de stegte løg over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 15 minutter. Server.

Skal du lave en rigtig amerikansk thanksgiving dinner, kan du her også finde Brødrenes opskrifter på en thanksgiving kalkun med gravy, cranberry sauce og sweet potatoes.

Opskriften findes i samlingen

Thanksgiving dinner