Green bean casserole
Skønt tilbehør af grønne bønner, vend med stegt bacon, champignon og en cremet flødesauce. Green bean casserole er klassisk tilbehør til en ægte amerikansk thanksgiving dinner.
Kok og program
Ingredienser
- 2-3 løg
- lidt hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- neutral olie
- 500 g friske, grønne bønner
- 400 g champignon
- 300 g bacon - enten helt stykke eller i tykke skiver
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 skalotteløg
-
3 dl
hønsefond
(af koncentrat)
- 3 dl piskefløde
- revet muskat
Fremgangsmåde
Skær løgene i halve og derpå i ganske tynde skiver. Vend dem i mel krydret med salt og peber.
Steg dem i rigeligt olie på en pande, ved ikke for høj varme, til de er gyldne og sprøde. Sæt dem til side.
Kog de rensede, halverede bønner i saltet vand, til de er al dente. Skær bacon i tynde strimler, steg dem gyldne, men ikke helt sprøde, og sæt dem til side.
Skær champignoner i skiver og steg dem i baconfedt og lidt smør på en pande. Drys melet over og lad det stege med i nogle minutter under omrøring.
Tilsæt hønsefond og piskefløde. Kog igennem og smag til med salt, peber og muskat. Vend de grønne bønner og halvdelen af de stegte løg i svampene, og flyt det hele over i et ildfast fad.
Kom resten af de stegte løg over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 15 minutter. Server.
Skal du lave en rigtig amerikansk thanksgiving dinner, kan du her også finde Brødrenes opskrifter på en thanksgiving kalkun med gravy, cranberry sauce og sweet potatoes.