Green thai-fish curry med lime (©DR)

Green thai-fish curry

Denne opskrift på green thai-fish curry lavede brødrene Price i programmet Thai for two. Man laver selv sin egen grønne karrypasta, der bliver til en cremet curry, og retten servers med fisk og jasminris til.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Karrypasta

  • 2 stænger citrongræs
  • 4-5 fed hvidløg
  • 2-3 stk. grønne chili
  • 2-3 stk. thai-skalotteløg
  • 25 g galanga
  • 1 stor håndfuld frisk koriander
  • 1 stor håndfuld thai basilikum
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. stødt hvid peber
  • 0,25-0,5 dåse kokosmælk
  • 1-2 tsk. reje pasta
  • 1-2 spsk. limesaft
  • 1 spsk. farin

Desuden

  • 2-3 stk. kaffir limeblade
  • evt. 1 smule kyllingefond
  • 1-1,5 dåser kokosmælk
  • 2 stk. grønne pebre
  • 250 g grønne bønner
  • 3-4 stk. forårsløg

Fisk

  • 1 kg fisk i fileter
    (eks. rødfisk)

Fremgangsmåde

  1. Karrypasta:
    Fjern de yderste blade på citrongræsset. Skær de nederste 3-4 cm i tynde skiver af, og kom dem i blenderen. Gem resten af stænglen.

  2. Kom også hvidløg, skalotteløg, galanga, koriander, thai basilikum, stødt koriander, spidskommen, peber, rejepasta, limesaft, farin og  1/4 dåse kokosmælk i blenderen og blend alt godt - tilsæt evt. lidt mere kokosmælk, hvis karrypasta'en er for tyk.

  3. Opvarm 2 spskf. neutral olie i en sauterpande. Tilsæt karrypastaen og rist den af i et minut eller to. Kom resten af kokosmælken i panden og tilsæt 2-3 blade kaffir-limeblade og stilkene fra citrongræsset.

  4. Tilsæt evt. lidt fiske- eller kyllingefond, hvis saucen virker for tyk. Er den for tynd tilsættes mere kokosmælk.

  5. Kom fiskesauce, grøn peber i strimler, grønne bønner og snittede forårsløg i saucen, og lad det simre i et par minutter. Tilsæt den faste fisk, evt. rødfisk, som er skåret i mindre stykker, og lad det simre til fisken akkurat er mør.

  6. Server med jasminris.