Lad øllebrøden og den friske greenie være en del af weekendens brunchbord. (©DR)

Greenie og øllebrød til brunch

Familien Olsen lavede den bedste brunch i Maddysten, som blandt andet bestod af en hyggelig lille portionsanrettet øllebrød med appelsin og flødeskum på toppen samt en frisk greenie med avokado, ingefær og lime. Få deres opskrifter lige her og forkæl familien med en dejlig brunch.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Øllebrød

  • 6 skiver rugbrød
  • 1 hvidtøl
  • 150 g mandler
  • 50 g sukker
  • 1 appelsin, saft og skal
  • 2½ dl fløde

Greenie

  • ½ avokado
  • 2½ dl broccolibuketter
  • 2½ dl spinatblade
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 2 limefruger, saft heraf
  • 1 citron, saft heraf
  • 3 dl usødet mandelmel
  • 1 banan
  • 8 isterninger
  • evt. honning
  • evt. bær til topping

Fremgangsmåde

Øllebrød

  1. Skær kanterne af brødet og riv det i mindre stykker i en gryde.
  2. Hæld hvidtøllen over og lad det stå i blød (jo længere jo bedre).Blend massen indtil det har en passende konsistens.
  3. Varm massen op og tilsæt appelsinskal og -saft samt halvdelen af mandlerne (finthakket). Tilsæt sukker og smag til.
  4. Lad øllebrøden småsimre mens du laver mandelkrokant. 
  5. Kom lidt sukker på en varm pande, lad det smelte tilsæt så den sidste halvdel af mandlerne .
  6. Når sukkeret er blevet til en gylden karamel, hældes krokanten på bagepapir og køler af. Hak mandelkrokanten fint.
  7. Pisk fløden til en fast flødeskum.
  8. Anret øllebrøden i glas, top med flødeskum, lidt revet appelsinskal og mandelkrokant.

Greenie

  1. Kom alle ingredienser i blender og blend det godt igennem.
  2. Smag til og sød evt. med lidt honning, hvis du vil have den sødere.
  3. Servér med bær på toppen og et sugerør.


Opskriften findes i samlingen

Maddysten