Grillede asparges med en nordisk, skilt remoulade og sprøde brødcroutoner. (©DR)

Grillede asparges med skilt remo

Prøv denne lækre, sprøde ret med grillede, forskellige asparges med en hjemmelavet, nordisk skilt remoulade og brødcroutoner. I Spise med Price holder brødrene Price kødfri dag, hvor denne ret bliver lavet. Denne ret kan sagtens serveres som tilbehør til en god hovedret.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 10-15 stk. blandede asparges
    (fx hvide, grønne og violette)

Croutoner

  • 3 skiver groft brød
  • 1 spsk. smør

Skilt remoulade

  • 2 stk. hårdkogte æg
  • 1 håndfuld grofthakkede kapers
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1-2 spsk. hakket dild
  • 1 smule rapsolie
  • 1 æblecidereddike
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl de forskellige asparges, og skræl den seje del af den tykke ende, hvis de er meget kraftige. Læg derefter de klargjorte asparges på grillen. 

  2. 3 skiver groft brød skæres i tern og ristes sprøde på panden i rigeligt smør. 

  3. Hak skalotteløg, kapers, de hårdkogte æg og krydderurter til den skilte remoulade. Bland det hele sammen og vend det med en sjat rapsolie, en sjat æblecidereddike og lidt salt og peber. 

  4. Anret de grillede asparges på et fad eller en tallerken, og hæld lidt rapsolie let henover. Strø let med salt og peber, og skræl som pynt nogle tynde strimler frisk asparges over serveringen. 

  5. Tilføj til sidst den skilte remoulade med løs hånd, og som prikken over i'et fordeles de smørristede brødcroutoner over den friske og nordiske lækkerbisken.