Auberginer er et lækkert alternativ til kød og smager ligeså godt på grillen. (©DR)

Grillede auberginer med mandler og tahin

Prøv denne opskrift på grillede auberginer, der også er gode i en sandwich eller i et pitabrød.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1/2-3/4 dl koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. tahin
  • 1/2 dl mandler
  • 1 granatæble
  • 1 citron
  • 1 bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne i lange brede planker og dryp dem med olie. 
  2. Grill dem bløde og gyldne på grillen eller under grillelementet i ovnen. Drys dem med lidt salt undervejs. 
  3. Hvis du kan skaffe en tyndt flydende tahin er det den, du bruger som dressing, og ellers kan du røre den op med lidt olie og citronsaft, til den er flydende i konsistensen.
  4. Læg de grillede aubergineplanker på et fad og hæld tahin henover.
  5. Hak mandlerne groft og fordel dem over auberginerne sammen med granatæblekerner, revet citronskal og den bredbladede persille. 
  6. Servér retten med det samme, gerne sammen med andre krydrede grønsagsretter, kød eller fisk. De grillede auberginer er også gode i en sandwich eller i et pitabrød.