Grillede grøntsager med Scarmoza
En italiensk grill ret, der typisk bliver set på menu kortet som tilbehør, dog kan den sagtens bruges som en ret i sig selv.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 stk. aubergine
-
4 stk.
peberfrugter
(gerne røde og gule)
- 2 stk. courgette
- 1 stk. fennikel
- 2 stk. skalotteløg
- 1 pakke portobello svampe
- 1 stk. scarmoza-ost (røget komælks ost)
- 1 smule olivenolie
- 1 smule frisk salvie
- 1 stk. fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Blancher skalotteløg, fennikel og peberfrugt kortvarigt i lidt kogende vand for at opnå en blød konsistens. Skær derefter grøntsagerne i grillvenlige stykker.
- Drys aubergine-skiverne med salt, for at trække den værste væde ud. Pensl grøntsagerne med lidt olie før de lander på grillen.
- Stabl de grillede og bløde grøntsager portionsvis på et fad toppet med skiver af scarmoza-ost. Stil fadet i den lukkede grill til osten er smeltet. Server grøntsagsbjerget overhældt med en dressing af god olivenolie, hakket salvie, hvidløg og evt. en anelse citron.